آيا با پرداخت قسمتي از مهريه و يا اولين قسط مهريه، حق حبس از بين ميرود؟
در این مورد نظرات مختلفی وجود دارد و لیكن روال حاكم، دختر تا اتمام و دریافت كلیه مهریهاش حق حبس را دارد.
آيا به نرخ روز بودن مهريه زن بايد حتما در عقدنامه ذكر شود؟
خير، در صورت درخواست خانم، به نرخ روز محاسبه می شود.
آيا در ازدواج دائمي كه مهريه تعيين نشده باشد،ميتوان مهريه تعيين كرد؟ نحوه تعيين آن به چه صورت است؟
بله، در ازدواج دائم به هر دلیلی مهر تعیین نشده باشد بعد از عقد، طرفین میتوانند مهریه را به تراضی معین کنند و اگر قبل از تراضی بر مهر معین بین آنها نزدیکی واقع شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود که برای تعیین آن باید حال زن از حیث شرافت خانوادگی و سایر صفات و وضعیت او نسبت به دیگرانی که مثل او هستند از فامیل و غیره در نظر گرفته شود.
آيا در طلاق شيربها نيز پس داده ميشود؟
در صورتیكه شیربها به عنوان مهریه حاضر باشد و یا شرط ضمن عقد آمده باشد نمیتوان شیربها را پس گرفت و لیكن اگر با پول شیربها برای خانم جهیزیه تهیه شده باشد، جهیزیه جزء اموال مرد محسوب میشود و باید آن را پس داد.
آيا درآمد مشمول ماليات ابرازي از فعاليتهاي توليدي و معدني در واحدهاي توليدي يا معدني در بخشهاي تعاوني و خصوصی از ماليات معافند ؟
این فعالیتها در صورتی از مالیات معافند كه از اول سال 81 به بعد از طرف وزارتخانه های ذیربط برای آنها پروانه بهره برداری صادر یا قرارداد استخراج و فروش منعقد شود و از تاریخ شروع یا بهره برداری یا استخراج به میزان 80 درصد و به مدت چهارسال و در مناطق كمتر توسعه یافته به میزان صد درصد و به مدت 10 سال از مالیات معاف می باشند. البته این معافیت شامل واحدهای تولیدی و معدنی كه در شعاع 120 كیلومتری مركز تهران و 50 كیلومتری مركز اصفهان و 30 كیلومتری مركز استانها و شهرهای با بیش از سیصد هزار نفر جمعیت می باشند ، نمی شود ولی شهركهای صنعتی استقرار یافته در شعاع 30 كیلومتری مراكز استانها و شهرهای مذكور در این مورد مستثنی می باشند.
آيا زني كه نفقه و مهريهاش را بگيرد همسرش ميتواند ازدواج مجدد كند؟
مرد باید ابتدا عدم تمكین همسرش را به دادگاه اثبات كند و بعد از آن دادخواست اذن ازدواج مجدد بدهد تا بررسی شود، لیكن بر اساس بند 12 عقدنامه كه توسط مرد در قباله ازدواج به امضا رسیده است در صورت ازدواج مجدد، همسرش طبق این وكالت اعطایی حق طلاق را خواهد داشت.
آيا زنی كه مهر خود را به همسرش بخشیده است میتواند از بخشش خود رجوع و مهر خود را مجددا مطالبه كند؟
حالت اول
زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء میکند. به این بیان که میگوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهي داشت (تو را از پرداخت مهریه بری می کنم)؛ این بیان باعث میشود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق رجوع ندارد.
حالت دوم
زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل میکند. بذل مهر در طلاقهای خلع و مبارات انجام میشود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق میگیرد. این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول از قید همسری وی رها شود. این مال ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد، به همین جهت در فرهنگ عامه از عبارت «مهرم حلال و جانم آزاد» در اشاره به این نوع طلاق استفاده میکنند. بنابراین زن با پرداخت مالی به شوهر، از او میخواهد كه طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغي و کان لم یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می شوند و مثل این است که اصلا طلاقی صورت نگرفته است. پش در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد.
حالت سوم
زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه میکند. به این بیان که میگوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند ساير اشكال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهريه به طور کلی از بین نمیرود؛ چراکه زن میتواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه كند. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد.
آپارتمانی را خریدم که دارای مستاجر است و قرارداد دارد آیا امکان تخلیه محل قبل از انقضای مدت اجاره وجود دارد یا خیر؟
خیر، چون اجاره عقد لازم است بنا بر این در مدت اجاره امکان درخواست تخلیه از طریق مراجع قانونی وجود ندارد مگر آنکه مستاجر خود راضی به تخلیه شود.
آیا استفاده از فضای بام ساختمان دیگران به منظور نصب تجهیزات و یا دیوار اشخاص دیگر جهت نصب تابلو و عکس و نوشتار مشمول مالیات اجاره املاک تلقی می شود؟
استفاده از فضای بام ساختمان دیگران و یا دیوار اشخاص دیگر مشمول مالیات اجاره املاک تلقی می شود.
آیا استفاده از مرخصی سالانه مربوط به هر سال موکول به خاتمه سال است یا اینکه کارگر می تواند در طول سال از مرخصی مربوط استفاده نماید؟
مستفاد از مواد 64 و 66 قانون کار مرخصی استحقاقی مربوط به هر سال می بایستی حداکثر تا پایان همان سال مورد استفاده قرار گیرد . ضمنا در مورد مرخصی استحقاقی مربوط به ماه های آخر هر سال چنانچه امکان استفاده در همان سال میسر نباشد می توان آن را به حساب 9 روز مرخصی ذخیره شده کارگر محسوب نمود .