مراحل و مدارک لازم اخذ پایانکار ساختمان
مراحل و مدارک لازم جهت اخذ پایانکار ساختمان
مراحل دریافت پایانکار ساختمان و نحوه تشکیل پرونده
اگر همه کارهای ساخت و ساز ملک و املاک و تمامی مراحل کار را با دقت و برابر قانون انجام داده و حالا در آخرین مرحله باشید، باز هم نیاز دارید که مجوز پایان کار ساختمان خود را از شهرداری دریافت کنید، وگرنه به دردسرهای زیادی می افتید.
تشکیل پرونده
وقتی کار ساختمان به پایان رسید، باید مدارکی را تهیه کنید و به شهرداری ببرید. اول از همه باید فرم درخواست پایانکار ساختمان را تهیه و آن را تکمیل کنید. بعد از آن، اگر ساخت و ساز شما برای نوسازی بوده است، باید عوارض نوسازی را پرداخت کنید و رسید آن را نیز همراه داشته باشد. از دیگر مدارک مورد نیاز شما سند مالکیت رسمی، درخواست به شهردار برای اخذ دستور، ثبت شماره و تاریخ در دبیرخانه و تعیین زمان برای بازدید کارشناس دفتر فنی است. البته این را نیز به خاطر داشته باشید که کارشناسان دفتر فنی و شهرداری باید از ساختمان تمام شده شما بازدید کنند، زیرا به مدارک بازدید و تایید نظر آنان هم نیاز دارید.
پس به این کارها و مدارک نیاز دارید:
- بازدید کارشناس دفتر فنی شهرداری از محل.
- بازدید کارشناس شهرداری از محل و تنظیم گزارش وضع موجود.
- همچنین فرم تکمیلشده گزارش عملیات روند اجرای ساختمان از سوی مهندس ناظر.
- مدارک شناسایی خود را نیز به همراه داشته باشید.
تعیین تخلف
بعد از اینکه مدارک پایانکار ساختمان را ارائه کردید، باید منتظر نظر کارشناس باشید.
- اگر ملک خلافی نداشته باشد، کار زیادی باقی نمیماند. در این مرحله، ملک به قسمت محاسبات میرود که این قسمت شامل ارائه رسید عوارض، گزارش ناظر در مرحله اتمام و برگ اتمام بناست. برگ اتمام بنا شامل پیش نویس پایانکار ساختمان و تأیید رئیس بازرسی است.
- اما اگر ملک دارای تخلف ساختمانی باشد، در کمیسیون داخلی و در کمیسیون ماده ۱۰۰ بررسی میشود. در این زمان، از مالک با درخواست کتبی میخواهند که ظرف ۱۰ روز در این باره توضیح دهد و سپس درباره آن تصمیم میگیرند. پس از آن، تأیید رئیس بازرسی، معاون شهرسازی و شهرداری صادر و به دبیرخانه شهرداری منطقه تسلیم میشود.
در این میان، اگر رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ مبنی بر جریمه باشد، به مالک جریمه تعلق میگیرد و اگر مالک جریمه را پرداخت کند، عملیات تمدید پروانه ساختمان یا اخذ گواهی پایانکار ساختمان مالک انجام میشود. اما اگر او جریمه را پرداخت نکند، پرونده به کمیسیون تجدید نظر ماده ۱۰۰ ارجاع و رأی تخریب از سوی کمیسیون صادر میشود. حکم تخریب از سوی شهرداری به مالک ابلاغ میشود و اگر ظرف ۲ ماه قلع بنا صورت نگیرد، شهرداری رأساً اقدام و هزینهها را از مالک دریافت میکند.
مدارک لازم اخذ پایانکار ساختمان
- اصل و تصویر سند مالکیت و حضور مالک یا وکیل مالک
- اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین (در صورت مراجعه وکیل هم، ارائه اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین الزامی است)
- در صورتی که مالک شخص حقوقی باشد، ارائه معرفی نامه رسمی با تعیین حدود اختیارات نماینده، اساسنامه، و روزنامه رسمی شرکت الزامی میباشد.
- در صورت مراجعه وکیل اصل و تصویر وکالت نامه، شناسنامه و کارت ملی وکیل الزامی میباشد.
- صدور فیش نوسازی و پسماند و مشاغل توسط دفتر خدمات الکترونیک شهر انجام میشود.
- در صورت فوت مالک، اصل و تصویر گواهی انحصار وراثت همراه با شناسنامه و کارت ملی وراث الزامی است.
- ارائه فیش آب و تلفن مربوط به ملک مورد نظر.
- در صورتیکه ملک در پروانه ساختمانی دارای اصلاحی و یا تجمیع می باشد، ارائه سند اصلاحی شده در هنگام تشکیل پرونده الزامی است.
پس از آن، مثل مراحل قبلی، باید روند تشکیل پرونده، بازدید از سوی شهرداری، طرح تفصیلی و بر و کف، محاسبات و پیش نویس و تأییدات رئیس بازرسی فنی، معاون شهرسازی و شهرداری طی شود. البته باید دقت کنید که مهلت گواهی پایانکار ساختمان نامحدود است. بنابراین، در زمان تحویل، اگر دارای اشکال یا مغایرت باشد، به واحد نظارت فنی اعلام میشود تا رفع اشکال و سپس صادر شود.
خانواده های معظم شهدا و جانبازان و آزادگان برای انجام کارهای مربوط به شهرسازی میتوانند به نماینده ویژه مستقر در آن واحد مراجعه کنند. این خانوادهها از تخفیف عوارض صدور پروانه بابت هر واحد مسکونی برخوردار هستند. به خانوادههای شهدا بابت یک واحد مسکونی۷۰ درصد تخفیف، به جانبازان به نسبت جانبازی و همچنین به آزادگان به نسبت سالهای اسارت، تخفیف عوارض صدور پروانه تعلق میگیرد.