ثبت و تقدیم دادخواست غیرحضوری به دیوان عدالت اداری

ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری

ثبت و تقدیم دادخواست غیرحضوری به دیوان عدالت اداری

ثبت و تقدیم دادخواست غیرحضوری
به دیوان عدالت اداری

 

ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به شکایت های مربوط به سازمان های دولتی است که در اجرای تکلیف مقرر در ماده ۲۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، درگاه ثبت دادخواست غیرحضوری و الکترونیکی دیوان عدالت (سامانه ساجد)، به صورت رسمی افتتاح شد.

با راه‌اندازی درگاه خدمات الکترونیک دیوان عدالت اداری (ساجد)، ثبت دادخواست‌های بدوی و تجدیدنظر در این مرجع از طریق اینترنت و بدون حضور فیزیکی برای شکات و دستگاه‌های اجرایی طرف شکایت امکان‌پذیر شد.

سامانه ساجد چیست و چه کاربردی دارد؟

سامانه ساجد، سامانه ثبت و پیگیری درخواست های ارباب رجوع در دیوان عدالت اداری است. در حال حاضر موارد ذیل در سامانه ساجد انجام می شود:

  • ثبت دادخواست های بدوی و تجدیدنظر
  • ثبت و پیگیری درخواست اعمال ماده ۷۹ (درخواست بررسی مجدد توسط رییس دیوان) و درخواست ماده ۸۹ (درخواست بررسی تعارض آرای شعب) از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
  • پیگیری ماده ۸۰ (درخواست ابطال مصوبات)
  • ارسال پاسخ اخطار رفع نقص، لوایح و نامه ها به بخش های مختلف در دیوان عدالت اداری

 

براساس سامانه اخذ دادخواست الکترونیک دیگر نیاز نیست عموم مردم برای ثبت دادخواست، مراجعه حضوری به دیوان عدالت اداری داشته باشند.

علاوه بر عموم مردم، دستگاه‌های اجرایی هم که در مقام پاسخگویی و تجدیدنظرخواهی هستند از این پس نیاز به مراجعه حضوری به دیوان عدالت اداری یا دفاتر خدمات الکترونیک ندارند و می‌توانند دادخواست‌های تجدیدنظر را از اداره خود بدهند و این باعث می‌شود کار با سرعت و دقت بیشتری طی شود.

شکاتی که مایل به ثبت دادخواست بصورت غیرحضوری هستند، می بایست قبل از ورود به سامانه دیوان عدالت اداری (ساجد)، از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شماره ثنا گرفته باشند که به نوعی احراز هویت قضایی است و از طریق همان شماره می‌توانند در سامانه ساجد ثبت نام کنند که مراحل بعد از ثبت‌نام نیز از طریق پیامک یا ابلاغ الکترونیک به درخواست کنندگان ارائه می‌شود.

نحوه ثبت نام در سامانه ساجد و دریافت نام کاربری و رمز عبور

هرگونه استفاده از سامانه ساجد برای اشخاص حقیقی، وکلا، اشخاص حقوقی، مستلزم این است که این افراد قبلا در سامانه ثنا ثبت نام شده باشند. اگر تا کنون در ثنا ثبت نام نشده اید، لازم است ابتدا به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام شخص خود اقدام نمایید. سپس در سامانه ساجد ثبت‌نام کرده و از خدمات الکترونیک قضایی دیوان عدالت اداری بهره مند شوید.

۱- اشخاص حقیقی: در صفحه اول سامانه، کدملی خود را وارد کرده و بر روی دکمه بعدی کلیک نمایید. در صورتی که قبلا ثبت نام نشده باشید، به طور خودکار به صفحه ثبت نام هدایت می شوید. مراحل ثبت نام را به ترتیب طی کرده، اطلاعات خود را بررسی و تایید نهایی کنید تا ثبت نام شما تکمیل شود. نام کاربری اشخاص حقیقی، کدملی آنها می باشد. رمز عبور را نیز در حین ثبت نام تعیین خواهید نمود.
۲- وکلا: وکلا نیز ابتدا باید مانند افراد حقیقی در سایت ثبت نام کرده و در حین ثبت نام، دکمه “وکیل می باشم؟” را فعال نموده، سپس با قرار دادن تصویر صفحه اول پروانه وکالت (صفحه عکس دار)، و وارد کردن شماره پروانه وکالت و تاریخ اعتبار آن، ثبت نام خود را انجام دهند. تایید/عدم تایید اطلاعات وکلا، حدودا پس از گذشت ۷۲ ساعت از طریق پیامک به ایشان اطلاع داده می شود. نام کاربری وکلا، کدملی آنها می باشد. رمز عبور را نیز در حین ثبت نام تعیین خواهید نمود.
۳- اشخاص حقوقی: همه اشخاص حقوقی (دولتی و غیر دولتی) پس از ثبت نام در سامانه ثنا میتوانند نسبت به ثبت نام در سامانه ساجد اقدام کنند. به این منظور، لازم است فردی که به عنوان مدیر حساب کاربری در سامانه ثنا معرفی شده است، ثبت نام ساجد را انجام دهد. کدملی مدیر حساب کاربری را در صفحه ابتدایی سامانه ساجد وارد کنید و بر روی دکمه بعدی کلیک نمایید. در صفحه ثبت نام، و در قسمت نوع شخص ثبت نامی، گزینه شخص حقوقی را انتخاب کرده و با ورود اطلاعات خواسته شده و بررسی و تایید آنها، ثبت نام را تکمیل نمایید. لازم به ذکر است ثبت نام شخص حقوقی و حقیقی (مدیر حساب کاربری)، هر دو به صورت همزمان انجام می شود. نام کاربری اشخاص حقوقی، شناسه ملی آنها می باشد. پس از نهایی شدن ثبت نام؛ پیامکی حاوی رمز عبور نیز دریافت خواهید نمود.

پس از ورود به سامانه و احراز هویت الکترونیکی؛ دادخواست بدوی یا تجدیدنظر در سامانه ثبت و هزینه دادرسی به صورت آنلاین توسط شاکی پرداخت می شود.

آیا امکان ویرایش دادخواست بدوی یا تجدیدنظر وجود دارد؟

آخرین مرحله ثبت دادخواست، پرداخت هزینه می باشد. تا زمانی که پرداخت هزینه انجام نشده باشد، امکان ویرایش دادخواست وجود دارد. در صورتی که پرداخت هزینه انجام شد دیگر امکان ویرایش ندارید.
همچنین در صورتی که پرونده شما نقص داشته باشد و کارشناس دبیرخانه پرونده را جهت رفع نقص به شما بازگرداند، امکان ویرایش دادخواست را دارید.
ضمنا در صورتی که وضعیت پرونده شما “ارجاع به معاونت” می باشد، امکان ویرایش دادخواست وجود ندارد و باید منتظر بمانید تا پرونده شما جهت رسیدگی، به یکی از شعب ارسال شود. سپس در صفحه شروع و از طریق “ارسال لوایح و نامه ها” درخواست ویرایش پرونده خود را به مدیر دفتر شعبه مربوطه ارسال نمایید تا در صورت پذیرش شعبه ویرایش انجام شود.

آیا پیگیری دادخواست بدوی یا تجدیدنظر در سامانه ساجد وجود دارد؟

خیر. سامانه ساجد تنها امکان ثبت غیرحضوری دادخواست‌های بدوی و تجدیدنظر را دارد. پس از قرار گرفتن پرونده در وضعیت «ارجاع به معاونت»، پیگیری دادخواست ها باید از طریق سامانه ثنا انجام شود.

 

سامانه آراء صحیح

دسترسی به نسخه شماره یک “سامانه آراء صحیح” بر بستر وب، که در اختیار عموم افراد جامعه قرار گرفت.

هدف از  قرار دادن سامانه آراء صحیح بر بستر وب و امکان دسترسی عموم به این سامانه، دسترسی سریع و آسان همگان به آراء و مستندات قانونی است.

در این سامانه موضوعات مختلفِ مورد شکایت به گونه‌ای طبقه بندی شده که با کمترین جستجو، کاربر به موضوع مورد نظر خود دست خواهد یافت. همچنین سامانه رای صحیح دارای قابلیت جستجوی هوشمند می باشد که کلمات مورد نظر کاربر را به صورت طبقه بندی شده نیز پیشنهاد می دهد.

این سامانه شامل طبقه بندی موضوعات مورد شکایت در دیوان، جمع آوری قوانین و مقررات مرتبط با آن و همچنین نمونه آراء صحیح صادره در هر مورد می‌باشد که می‌تواند نقش مهمی در راهنمایی مردم در مورد نحوه طرح شکایت و احقاق حق آنها داشته باشد. در نسخه شماره یک این سامانه که در دسترس عموم قرار گرفته است، حدود ۱۲۰ موضوع به همراه بیش از ۵۰۰ نمونه رای طبقه بندی شده و در دسترس قرار گرفته است و با برنامه ریزی به عمل آمده در نسخه های بعدی موضوعات آن تکمیل و به روز رسانی خواهد شد.

اشتراک گذاری پست